Vina Furjan

Vina Furjan – Okus tradicije, strast stvaranja, užitak u svakoj kapljici!

Vinska priča Vina Furjan započela je prije dvadesetak godina kada je obitelj iz hobija krenula u svijet vinarstva. No, 2016. godina donijela je prekretnicu. Preuzimanjem vinograda i ulaganjem u modernizaciju proizvodnje te širenje nasada, hobi se pretvorio u ozbiljan posao, a vina su počela osvajati tržište pod brendom Vina Furjan.

Na vinogradima, koji se protežu od Vinica Brega pa kroz vinsku cestu Cestičkog kraja, pažljivo su uzgojene vrhunske sorte: Sauvignon, Chardonnay, Rajnski rizling, Graševina i Muškat žuti. Odlične mikrolokacije, blagotvorno podneblje i najsuvremeniji uzgojni pristupi omogućili su postizanje vrhunske kvalitete grožđa, temelja za naša izvanredna vina.

Od tradicije do pjenušave revolucije
Godina 2018. označila je početak nove ere za Vina Furjan – prve boce pjenušca nastale su prema klasičnoj metodi vrenja u boci. Rezultati spoja Graševine i Chardonnaya bili su pjenušac “Dominus”, nazvan po latinskom značenju riječi gospodin, prvi i vladar. Nakon toga, 2019. godine, predstavljen je prvi Rosé pjenušac od Crnog pinota, dok je 2021. linija TRADITION pjenušaca obogatila ponudu kompleksnijim ekspedicijskim likerima.

Varaždinska ul. 68, Babinec 42208

+385 98 902 45 81

info@vinafurjan.hr

Ljubav prema pjenušcima postala je naš stil života. Do 2023. godine pola godišnje proizvodnje vina usmjerili smo na pjenušce, a cilj nam je do kraja 2025. godine čak 90% proizvodnje posvetiti pjenušavim vinima.

Nagrade i priznanja
Naša predanost donijela je i iznimne rezultate. Na izložbi kontinentalne Hrvatske 2024. godine osvojili smo tri zlatne medalje za tri pjenušca. Iste godine, naš Rosé Tradition 2021 s visokih 95 bodova proglašen je najboljim pjenušcem u Hrvatskoj na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu. Pjenušac Dominus Tradition 2021 osvojio je srebrnu medalju s visokih 93 boda.

Proces proizvodnje
Naši pjenušci rezultat su pažljivog procesa. Grožđe se brzo prerađuje bez maceracije, lagano preša, a fermentacija se odvija na 12-15 °C. Nakon pet mjeseci dozrijevanja u inox bačvama slijedi klasična metoda vrenja u boci koja traje 1,5 do 2 godine. Šest mjeseci nakon degoržiranja, pjenušci dolaze na tržište.

Vizija i budućnost
Trenutno nudimo tri pjenušca, a na odležavanju su još tri, uključujući i muškatni pjenušac koji uskoro stiže na tržište. Naš cilj je modernizacija opreme za klasičnu metodu proizvodnje, što će podići preciznost i kvalitetu te dodatno unaprijediti naše procese.

Vina Furjan pozivaju vas da okusite strast pretočenu u bocu i doživite najbolje od tradicije i inovacije. Dobrodošli u svijet pjenušavih priča.